“Pening kepala baca data dalam Google Sheet? Nak sesuatu yg simple?”

visualkan semua data penting anda di looker studio – Senang nak pantau!

Dapatkan panduan video sekarang, anda dapat join kelas LIVE percuma pada 23 Julai 2024 ini. Lebih senang anda nak faham cara hasilkan dashboard anda sendiri.πŸ‘‡πŸ»

**Nota: Dah lebih 1,000 peserta join kelas LIVE sebelum ini. Kini, kami kongsikan ilmu ini dalam panduan video supaya anda boleh tonton berkali-kali.

Bonus untuk pembeli Bulan ini

Khas untuk pembeli panduan video bulan ini! Kami nak jemput anda sertai kelas LIVE selama 2-3 jam secara PERCUMA pada 23 Julai 2024 ini πŸ‘‡πŸ»

Β Β 

Apa Manfaat Bila Ada Dashboard Looker Studio Anda Sendiri?

Looker studio ialah sistem visualisasi data 100% percuma dari Google.

Tak kisah sama ada anda pemilik bisnes yang ada ramai tim sales, Freelance, Marketer atau pun Agensi Pengiklanan.

Jika anda buat iklan berbayar di FB Ads, Tik Tok Ads, Shopee Ads, Google Ads, dsb.

Anda mesti nak tahu kan?

  • β€œBerapa kos iklan semalam?”
  • β€œBerapa unit jualan yg kita dapat?”
  • “Untung ke rugi? Berapa ROAS?”
  • “Berapa closing rate tim sales kita?
  • β€œProduk apa yg laku keras minggu ni?”
  • β€œBerapa kos per lead, kos per jualan, dll?”

Inilah soalan yang terngiang-ngiang dalam hati. Sampai ada yang masuk mimpi tau.

Lagi-lagi kalau anda upah orang lain yang lancarkan iklan berbayar tu. πŸ˜‡

Disinilah pentingnya ‘Record & Report’.

Record : Aktiviti merekod semua data iklan & jualan setiap hari. Bila anda rekod, baru anda boleh kira & tahu prestasi iklan.

Antara data yang biasa peniaga rekod;

  • Kos iklan
  • Bilangan lead
  • Kos per lead
  • Closing rate (%)
  • Jualan (RM)
  • ROAS, AOV & semisalnya

Ok, itu bab rekod. Selepas rekod, kena ‘report’.

Report : Aktiviti melaporkan prestasi iklan supaya anda dapat buat keputusan yang lebih rasional berdasarkan data.

Tanpa buat ‘report’, anda tak akan tahu. Iklan anda berbaloi atau tidak untuk diteruskan?

Nah, jika sebelum ini, anda kena kira secara manual dalam Google Sheet untuk tahu prestasi iklan anda.

Dengan adanya Looker Studio, anda dah tak perlu lagi KOREK DATA & KIRA FORMULA di Google Sheet secara manual.

Apa yang anda & tim perlu buat setiap hari?

Aktiviti Rekod sahaja.

Untuk aktiviti ‘Report’, semuanya dibuat secara automatik oleh Looker Studio.

Bila-bila masa anda nak tengok ‘Report’, anda hanya perlu buat 3 langkah:

  • Pilih tarikh (Cth: 1 – 30 Jan 2024)
  • Klik & ‘Tick’ apa data nak tengok
  • ‘Report’ siap untuk dianalisa!

Semua soalan tentang prestasi iklan terjawab & terpapar cantik dalam bentuk data visual. 

Apa kata mereka yang dah beli?

Sejak 2020, dah lebih 1000+ orang join kelas LIVE kami. Anda boleh baca sebahagian daripada mereka yang join & dah berjaya boleh buat sendiri.

🌟🌟🌟🌟🌟
Zam Khairunnaim
Pemilik Bisnes & Business Coach

“7 tahun guna Google Sheet, pening kepala nak baca data iklan & jualan dari tim!”


SEBELUM BELAJAR:

Selama 7 tahun dalam dunia bisnes online… team kami hanya buat report secara excel/google sheets.

Setiap kali nak baca report sahaja, SAKIT KEPALA.

Pernah minta team buat pie chart, graph, tapi semua tu sangat rumit sebab kena buat manual 1 per 1.

Lama2 tak buat terus.. buat report excel sahaja.. haha

Sekali terjumpa tn Firdaus Azizi kongsi tentang kelas yg boleh buatkan β€˜report kuno’ ni jadi canggih lagi sexy.

Apa lagi, beli terus. Memang inilah ilmu yang dicari2 selama 7 tahun ini!

SELEPAS BELAJAR:

Syukur, team FAMES sangat expert dgn apa mereka buat, mrk share steps by steps mcm mana nak convert data google sheets kepada GDS (Looker Studio)

Mula2 rasa “mesti rumit ni”…Bila dah go through kelas, dan follow step by step “eh senang je rupa2nya!” 🀩🀩😎

Lepas ni team boleh buat report ads, roas, cost, etc dan present ala2 Megah Holding 😎

🌟🌟🌟🌟🌟
Jerry Yong
Niche Hartanah, Bricksmen Group

β€œPernah cuba buat tapi tengok Youtube pun tak faham. Lepas join kelas, baru jelas”


SEBELUM BELAJAR:

Sebelum ni saya mmg dah tau sikit basic tentang Looker Studio.

Tapi tak mahir sangat sebab agak rumit setting dia. Dah Youtube pun tak faham sangat.

Tapi hari tu nampak Tuan Firdaus Azizi ada sharing kelas GDS ni. nampak macam best.. terus join kelas ni la dan harap dapat skill lebih padu. hehehe..

SELEPAS BELAJAR:

Selepas kelas, rupanya senang setting GDS ni walaupun setting dia byk. Ni mesti sbb Sifu Din bagi penerangan yg perinci tu mmg tolong sgt.

Yang best sekali GDS ni dia flexible, boleh ejas date ikut suka hati. Terlalu berbaloilah kelas ni.. teruz save masa dan tinggikan efficiency πŸ˜

🌟🌟🌟🌟🌟
Muhammad Alif
Digital Marketer & Freelance Facebook Ads

β€œDiorang bukan ajar teori semata-mata, lepas tu tinggal korang explore sendiri.”


SEBELUM BELAJAR:

Saya masih baru dalam dunia digital marketing, baru sejam jagung la kalau nak dibandingkan dengan sifu-sifu yang dah berkurun jagung.

Satu benda yang semua marketer buat adalah menyediakan report tak kisah la sales report atau apa-apa report sekalipun.

Saya pun dalam fasa belajar untuk membuat report.

Apa yang saya buat adalah buka Youtube dan cari tutorial cara-cara membuat report dengan kemas dan visual yang menarik.

Takkan la nk tunjuk spreadsheet putih yang petak-petak kosong tu dekat boss? (Rujuk gambar kiri)

Boss pun tak minat nak baca.

SELEPAS BELAJAR:

Rupanya ada tools percuma yang Google sediakan untuk anda organize dan present data secara visual.

Data Studio membolehkan anda untuk menyambung semua data yang anda ada dengan mudah dan menjadi laporan yang lebih kemas dan bermaklumat.

Baru la semangat sikit boss anda nak baca report !! Haha πŸ˜‚

Kelas ni bukan setakat ajar teori semata-mata lepastu biar peserta explore sendiri features yang ada, tapi trainer ajar anda untuk buat report.

Trainer tekan β€œmetrics”, anda pun tekan β€œmetrics”, trainer tekan β€œdimensions”, anda pun tekan β€œdimensions”.  

SAYA BERANI REKEMEN:

Bagi saya, kelas ini sangat sesuai untuk golongan di bawah;

πŸ“ Founder yg nak monitor team sales dan marketer secara harian, mingguan atau bulanan

πŸ“ E-com players yg jual produk dekat banyak channel seperti FB, Tiktok dan lain-lain tapi nak tengok data dalam 1 dashboard sahaja.

πŸ“ Golongan freelancer yang nak hantar report yang lebih tersusun kepada client.

Baru la boleh acah-acah profesional sikit 🀣

Tulis panjang-panjang pun bukan orang nak baca sangat kan.

Pendek cerita, kalau korang nak belajar cara organize data menggunakan Looker Studio. Inilah tempat nya.

Kami Bagi ‘Shortcut’ Dekat Anda πŸŽ₯

Tak perlu explore bertahun-tahun. Kami dah susun lebih 15+ video tutorial langkah demi langkah untuk bantu anda bina Looker Studio daripada ‘zero knowledge’. Ia termasuk tip & trick.

Gambaran keseluruhan platform, ciri-ciri dan kelebihan untuk menghasilkan laporan yang terbaik dan berkesan.

Langkah untuk menyambungkan & mengimport data daripada pelbagai Google Sheet.

Teknik untuk mencipta pelbagai jenis visualisasi, termasuk carta, jadual dan peta.

Langkah-langkah menggabungkan data daripada pelbagai sumber dan dalam satu laporan.

Kaedah untuk mengawal data seperti control & filter untuk berinteraksi dan meneroka data dalam laporan.

Amalan terbaik untuk bekerjasama dalam laporan dengan orang lain, termasuk menggunakan kebenaran data, templat laporan dan pilihan penerbitan.

Sebelum ada Looker Studio:

  • Pening banyak sangat data nak tengok
  • Setiap kali nak analisa, kena kira manual
  • Lambat bila nak buat report visual
  • Tak boleh nak tengok trend jualan
  • Tak pasti bila patut naik & turun bajet iklan
  • Habis banyak masa buat analisis

Selepas ada Looker Studio:

  • Sekali jeling jer boleh tahu untung rugi
  • Boleh bandingkan data-data tahun lepas
  • Boleh track untuk kejar target jualan
  • Boleh tengok ranking tim sales
  • Laporan dihasilkan secara interaktif
  • Banyak masa free untuk optimise iklan

Berminat nak ada looker studio anda sendiri?

Early-bird serendah RM39 sahaja. Akses seumur hidup.
Boleh tengok video sambil buat.

“Risau tak pandai nak setup?”

Pssst… Kalau anda beli sekarang, kami bagi jaminan 30 hari pulangan wang. Dapatkan sekarang sebelum harga dinaikkan πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

~ PROMO EARLY BIRD ~
PANDUAN VIDEO LOOKER STUDIO 1.0

RM39

harga asal: rm 99


  • 15x Video Step by Step
  • Akses Serta Merta
  • 30 hari jaminan Pulangan Wang
  • Akses Video Seumur Hidup

Klik butang di atas untuk beliπŸ‘†πŸ»

πŸ’°πŸ’°πŸ’°
Jaminan Pulangan Wang Diberikan

Risau dah beli, tapi tak berjaya nak buat sendiri? – 100% refund akan diberikan dengan syarat tuntutan dibuat secara bertulis dengan menyatakan sebab inginkan refund. Tuntutan boleh dibuat melalui emel bertulis di hai@fames.my dalam masa 30 hari selepas tempahan dibuat. Tertakluk pada terma & syarat.

So, apa tunggu lagi geng? πŸ”

Usah bertangguh lagi! Dengan Looker Studio ini, anda boleh jimat banyak masa & tenaga. Modal serendah RM39 sahaja.