KINI DILANCARKAN:

Kelas Looker Studio Mastery (Face to Face)

(Sebelum ini Google Data Studio, kini dikenali sebagai Looker Studio)

Tawaran Promo Early Bird Tamat Lagi

  

Butiran Kelas Fizikal (Face to Face)

  • 28 & 29 Januari 2023
  • 10.00 AM – 5.00 PM
  • Pejabat Team Fames

“Belajar secara bersemuka dan praktikal (hands on), kita buat bersama sampai siap!”

Terhad 20 Orang Peserta Sahaja!


Ini 3 Keunikan Apabila Anda Menggunakan Looker Studio

Bukan sekadar visual data yang asas. Tetapi kita kongsikan cara visual data yang lebih padu!

Ini kelebihan Modul Looker Studio Mastery kami.

1. Minimalis, Dinamik & Auto Link

  • Setiap kali ada staf baru @ produk baru @ platform baru: Boleh terus update data dengan hanya tambah ‘list’ di sheet.
  • Hanya perlu tekan refresh dan di Looker Studio akan paparkan secara automatik.

2. Sexy Chart

  • Boleh guna lebih 7 carta yang pelbagai untuk analisa data dalam 1 page secara detail, lebih kemas & clickable mengikut citarasa kita.

3. Powerful Control

  • Kalau nak tahu performance jualan @ staf:
    Ada kebebasan untuk pilih data apa yang mahu analisa dengan hanya ‘tick’ sahaja dalam page yang sama. 

Apa Kata Mereka Yang Pernah Guna Looker Studio?

(Dulu Google Data Studio, Kini Dikenali Looker Studio)

“Sebelum ni juling mata nak baca data. Lepas habis kelas GDS tadi, banyak gila ilmu mind blowing yang saya belajar!

Muhd Izzat

Pemilik Bisnes

“Kelas GDS Sifu Din ni memang bantu saya ‘nampak’ data yang lebih jelas.Macam hijab terbuka gittew

Fitriyyah

Digital Marketer

Adakah Anda Alami Masalah Seperti Di Bawah?

💼 Pemilik Bisnes:

  • Susah nak pantau prestasi tim jualan dan marketer secara harian, mingguan dan bulanan.

🏪 Peniaga

  • Susah nak tengok hasil jualan dari pelbagai platform iklan yang berlainan dalam 1 dashboard.
  • Susah nak track untung rugi sesuatu iklan bisnes berdasarkan data yang serabut

👨‍💻 Freelancer @ Penyedia Servis Iklan:

  • Tiada laporan visual yang cantik dan presentable untuk tunjuk pada klien supaya nampak lebih pro.

Apa Kata Peserta Lain Dengan Looker Studio Ini?

“Trainer ajar anda untuk buat report, step by step dari organize data sampai la dapat report.”


Lepas join belajar Google Data Studio dengan trainer Team Fames, rupanya ada tools percuma yang Google sediakan untuk present data secara visual.

Data studio bantu menyambung data yang anda ada dengan mudah dan menukar data tersebut menjadi laporan yang lebih kemas dan bermaklumat.

Trainer bukan setakat ajar teori semata-mata, tapi trainer ajar anda untuk buat report, step by step dari organize data sampai la dapat report yang dalam bentuk graf yang mudah difahami.

Muhammad Alif

Digital Marketer

“Explanantion senang faham dan superb.”


Google Data Studio, satu tools untuk memudahkan proses evaluate data daripada raw data kepada graf. Senang nak tahu bila waktu sesuai untuk scale iklan.

Explanantion trainer ajar pun senang faham dan superb. Sangat sesuai untuk Marketer dan Owner Business dalami berkenaan dengan ilmu ini.

Congrats Team Fames!

Anas Abd Rahman

Pemilik Bisnes

“Selama ni guna Google Sheet, pening kepala nak baca data iklan & jualan”


“Selama 7 tahun dalam dunia bisnes online, dengan sales 7 angka setahun, kos ads sahaja pernah hampir mencecah 7 angka setahun, team kami hanya buat report secara excel/google sheets.

Setiap kali nak baca report sahaja, SAKIT KEPALA

Pernah minta team buat pie chart, graph, tapi semua tu sangat rumit sebab kena buat manual 1 per 1.

Lama2 tak buat terus.. buat report excel sahaja.. haha

Sekali terjumpa tn Firdaus Azizi kongsi tentang kelas yg boleh buatkan ‘report kuno’ ni jadi canggih lagi sexy. Apa lagi, beli terus. Memang inilah ilmu yang dicari2 selama 7 tahun ini! .

Syukur, team FAMES sangat expert dgn apa mereka buat, mrk share steps by steps mcm mana nak convert data google sheets kepada GDS (Google Data Studio)”

Zam Khairunnaim

Pemilik Bisnes

“Banyak gila ilmu yang mind blowing aku belajar dari trainer.”


Sebelum ni, antara masalah paling crucial untuk aku as marketer & business owner adalah bab analyze data.

 Tambah, bila ada banyak team closing, banyak produk dan banyak platform marketing. Juling mata, kejap nak tengok data kat sana, kejap nak tengok data dekat sini.

Lepas habis je aku join belajar GDS, sumpah rasa macam mati hidup balik. Banyak gila ilmu yang mind blowing aku belajar dari trainer.

Rupanya, segala data yang aku rekod dalam Google Sheet selam ini, boleh visualise dengan lebih simple dan padu

Data nampak lebih tersusun, kemas dan presentable.

Syukur, team FAMES sangat expert dgn apa mereka buat, mrk share steps by steps mcm mana nak convert data google sheets kepada GDS (Google Data Studio)”

Muhd Izzat

Pemilik Bisnes

Apa Yang Bakal Anda Dapat?

Kelas Selama 2 Hari

(Makan dan Minum Disediakan)

Master Template Looker Studio 2.0

(Lebih Minimalis Dengan Powerful Control)

Master Template Google Sheet Dynamic

(Tidak Sakit Mata Tengok Sheet Banyak Sangat)

E-Buku Kerja

(Bahan Rujukan Untuk Lebih Memahami)

Akses Rakaman Kelas 2 Hari Kelas Fizikal

(Tempoh akses sehingga 30 hari)


Apa Yang Bakal Anda Pelajari?

Foundation Level 

Bahagian 1 (Pagi): 

✅ Pengenalan Asas Looker Studio
✅ Setting Sumber Data
✅ Mencipta dan Menyesuaikan Visualisasi
✅ Perkongsian dan Bekerjasama Pada Laporan

Bahagian 2 (Petang): 

✅ Latihan Bersama (Hands-on)
✅ Kesimpulan and Rekap Pembelajaran


Anda akan belajar pengenalan dan teori tentang Looker Studio untuk lebih memahami konsep asas platform ini.

Lepas dah faham asas ini, anda akan terus belajar mengimport data daripada pelbagai sumber serta mencipta visualisasi report.

Advance Level 

Bahagian 3 (Pagi): 

✅ Pengenalan Lebih Advance Looker Studio
✅ Creating calculated fields
✅ Data blending
✅ Control widgets
✅ Advanced visualization
✅ Pengumpulan Report Collaborative reporting

Bahagian 4 (Petang): 

✅ Latihan Bersama (Hands-on)
✅ Kesimpulan and Rekap Pembelajaran


Kita akan mengupas secara terperinci pada ciri-ciri advance dalam Looker Studio untuk visualisasikan data dari segi teknikal.

Anda akan belajar cara untuk menggabungkan data dan teknik mencipta visualisasi advance dalam satu laporan termasuk menganalisis data serta menggunakan fungsinya.

Di akhir kelas ini, anda akan pulang bersama data bisnes anda yang telah berjaya divisualisasi menggunakan Looker Studio! 

Siapa Trainer Yang Berkongsi Dalam Looker Studio Ini?

Berapa Yuran Kelas Looker Studio 2.0?

5 Peserta Pertama Terpantas

RM1,997

RM 797 .00

/Seorang

(Jimat RM1,200)

5 Peserta Kedua Terpantas

RM1,997

RM 897 .00

/Seorang

(Jimat RM1,100)

10 Peserta Ketiga Terpantas

RM1,997

RM 997 .00

/Seorang

(Jimat RM1,000)

Senarai Bonus Tambahan

  • Bonus 1: Panduan Video Looker Studio 2.0
    (Boleh Ulangkaji Bila-bila Masa Tanpa Had)
  • Bonus 2: Panduan Video Automation
    (Panduan Jalan Pintas Mengisi Data)
  • Bonus 3: VVIP Telegram Group Support
    (Bantuan Sokongan Selama 30 Hari)
  • Bonus 4: Akses Sistem WAform
    (Sistem Follow Up, CRM & Automation)
  • Bonus 5: Akses Sistem Kliksini Pro
    (Sistem Pendekkan Link, Menarik & Ber-Pixel)

🎁 Bonus Untuk 3 Peserta Yang Terpantas Daftar

LIVE Personal Review 30 Minit (Zoom)
(Sesi Soal & Jawab Bersama Trainer)

100% JAMINAN PULANGAN WANG DIBERIKAN!

sekiranya anda:

  • Tidak faham tentang content kelas
  • Tidak boleh visualiasikan data
  • Dan rasa tak berbaloi langsung..

Kami akan pulangkan duit anda 100% dengan syarat, tuntutan dibuat secara bertulis dengan menyatakan sebab inginkan refund.

**Tuntutan haruslah dipohon dalam masa 7 hari selepas kelas ini.

Tawaran Promo Early Bird Tamat Lagi

  

Frequently Ask Questions (FAQs):

Modul 1 – Pengenalan Looker Studio

Gambaran keseluruhan platform, ciri-ciri dan kelebihan untuk menghasilkan laporan yang terbaik dan berkesan.

Modul 2 – Menyediakan sumber data

Langkah untuk menyambungkan & mengimport data daripada pelbagai Google Sheet.

Modul 3 – Mencipta visualisasi laporan

Teknik untuk mencipta pelbagai jenis visualisasi, termasuk carta, jadual dan peta.

Modul 4 – Data blending

Langkah-langkah menggabungkan data daripada pelbagai sumber dan dalam satu laporan.

Modul 5 – Data control

Kaedah untuk mengawal data seperti control & filter untuk berinteraksi dan meneroka data dalam laporan.

Modul 6 – Kongsi & kerjasama dalam laporan

Amalan terbaik untuk bekerjasama dalam laporan dengan orang lain, termasuk menggunakan kebenaran data, templat laporan dan pilihan penerbitan.

Modul Tambahan (BONUS)

Video Automation: Pengenalan Waform, Connection Waform kepada Google Sheets

Pemilik Bisnes

yang nak pantau prestasi tim jualan dan marketer secara harian, mingguan & bulanan.

Peniaga Online Multi Platform

yang jual dekat banyak platform; Fb, tik tok, shoppe, dll tapi nak tengok dalam 1 dashboard.

Freelancer @ Penyedia Servis Iklan

yang nak tunjuk laporan visual yg cantik dekat klien supaya nampak lebih pro.

Jangan risau, kami akan pulangkan duit anda 100% tanpa banyak soal.

InshaAllah harga mampu milik dan dibawah RM 100.

Jadi Peserta Terpantas Untuk Dapatkan Harga Promosi!

  • Billplz – Pembayaran penuh melalui perbankan online di Malaysia (FPX)
  • Stripe – Pembayaran penuh menggunakan kad debit atau kredit
  • Atome – Pembayaran boleh dibuat secara ansuran 3x kali tanpa faedah
  • Google Pay – Pembayaran penuh tanpa perlu isi borang tempahan

Untuk sebarang pertanyaan atau bantuan diperlukan boleh terus Whatsapp ya >>(WhatsApp Tim Kami)